Tips en nybörjare behöver

Är du helt ny till världen av flugfiske så kan du räkna med att det är en hel del som du behöver lära dig innan du kan sätta igång och fånga fisk. Till att börja med är det väldigt viktigt att ha en bra grundutrustning, men också att så fort som möjligt börja öva på tekniken som behövs för att få till det rätta kastet. Det handlar om att kasta på ett sätt så att flugan träffar vattenytan utan att skrämma fisken, alltså på ett så naturligt sätt som möjligt.

Det viktigaste med själva utrustningen i flugfisket är att de olika komponenterna fungerar tillsammans. Själva spöet, rullen och linan ska fungera med varandra och gör de inte det så kommer det att bli väldigt svårt att kasta överhuvudtaget. Det är lätt att få hjälp med att plocka ut rätt utrustning, det är steget med kasttekniken som kommer att bli svårare. Linan är viktig i tekniken, eftersom att den inte får landa i en hög på vattnet, och samtidigt är flugan viktig. Vilken du ska välja beror alldeles på vilken fisk du tänkt att fånga, så där finns det stor variation, men tekniken är hela tiden den samma.

Ytterligare utrustning som är väldigt bra att ha för dig som precis ska bege dig ut på ditt första flugfiskaräventyr är en håv. När väl fisken sitter på kroken är det inte alla gånger helt lätt att hantera den, därför blir håven en säkerhet för dig så att du kan garantera att du har koll på fisken. Vadarbyxor är även det en given detalj i din utrustning, så att du kan komma ut i vattnet. Men det är långt ifrån allt du bör tänka på och ha. Det bästa du kan göra är att gå någon kurs eller vara väldigt frågvis i en fiskaffär.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *