Nytt att stå på

Det gäller att stå med båda fötterna på Jorden. Eller i älven när man flugfiskar. Eller på golvet när man är inomhus, och det är just golv jag tänkte skriva lite om idag. Det finns ju så många olika sorters golv, mängder med material och utseenden. Då är frågan om de golv man fick när man köpte sin bostad verkligen är de golv man faktiskt, egentligen, vill ha när allt kommer omkring, eller om man inte bryr sig om att byta dem för att det skulle bli för mycket jobb (och dessutom kosta en del pengar). Själv har jag aldrig riktigt tänkt närmare på den saken, men faktum är att jag aldrig varit riktigt nöjd med det golv jag har i vardagsrummet, träimitation i plast. Det ser helt okej ut egentligen, och är ett lättskött material. Men är ändå inte riktigt vad jag själv skulle välja, om jag kunde.

Jag får välja!
Och jag KAN ju välja, faktiskt. Det är min bostad som jag äger vilket gör att jag kan göra (nästan) vad jag vill med den. Byta golv är därför ingen större sak. När jag insåg allt detta så gick jag till Golvshop och tittade. Jag visste att jag ville ha ett trägolv, i riktigt trämaterial, men inte exakt vad. Efter en stunds funderande så kom jag dock på vad det var jag letade efter: ett parkettgolv. Riktigt trä, som dessutom är rätt så enkelt att lägga på egen hand (man sparar pengar med andra ord!). Sagt och gjort, jag beställde ett parkettgolv från Golvshop som jag sedan, efter viss möda och besvär, lyckades lägga själv. Det tog sin tid, och var mer arbete än jag trodde det skulle vara, men det gick till slut.

Riktigt fint
Nu är golvet på plats och alla möblerna också och jag måste säga att vardagsrummet nästan fått ett helt nytt liv. Det känns definitivt mer levande nu, och dessutom behagligare att gå på, tycker jag mig känna. Jag är med andra ord väldigt nöjd med resultatet, och det känns lite extra bra att veta att jag lagt det själv. Lite stolt är jag allt. Känner mig nästan som en riktig hantverkare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *