Laxen – min favoritfisk

Alla har vi våra favoritfiskar som vi allra helst vill fånga. Men det är många som inte riktigt våga sätta ner foten och rikta in sig på en och samma fisk, utan vill påstå att det spelar ingen roll så länge de enbart får fiska. Så är det inte för mig, min absoluta favorit är regnbågen. Det är på många sätt en fantastisk fisk, inte enbart att fånga och äta, utan också beskåda i dess naturliga miljö. Det är inte många andra fiskar som beter sig som de gör, med att simma uppströms exempelvis, så det är en del av naturens under som du som fiskare får begrunda och beskåda när du är ute efter att fånga regnbåge. Med andra ord så är det alldeles självklart att det finns fler värden att hämta från världen av sportfiske förutom själva resultatet av fångsten.

Sen är jag inte alltid ute efter att fiska för att få mat. Jag gör det mycket ofta enbart för nöjet av det. Att fånga en fisk är ett resultat av en lång väg som du har vandrat, där utrustning har testats till döddagar, där flugor och annat har experimenterats med och där du till slut har lyckats få fisken på kroken. Fångsten är upprinnelsen av att du har gjort något bra, att du vet vad du sysslar med. I slutändan betyder det inte ofta att du måste ta med dig fisken hem, resultatet av att fånga den är ofta tillräckligt för att få ett adrenalinpåslag. Det är mer ofta som jag släpper tillbaka fisken i vattnet, än jag tar den med mig hem. Vårt naturliv förtjänar att tas hand om och fisklivet inte minst.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *