Klubba lake – extremfiske!

För mig som sportfiskefan i allmänhet och flugfiskefan i synnerhet är inte vintern den bästa tiden. Fisket i Sverige när det är minusgrader ute och is på sjöarna är lite väl begränsat. Att pimpla är något som jag tycker är lite sådär. Det beror på hur vädret ser ut om jag ska tycka att det är roligt, men även när det är som bäst så går det inte att jämföra med flugfiske. Dock, jag ska erkänna att jag någon gång i mitt liv vill vara med om att klubba lake. Det är definitivt en av de mest udda fiskemetoder jag hört talas om, och den verkar också rätt riskabel. För den som inte vet så går det ut på att man ser laken när den står still under isen, tar fram en träklubba och slår så hårt man kan, vilket bedövar fisken i fråga. Sen skyndar man sig att hacka hål på isen för att fånga laken medan den fortfarande är bedövad. Extremfiske!

Ärendehanteringssystem

Ärendehanteringssystemet.

Vintern för mig förknippas annars mest med arbete – av någon anledning brukar vi ha extra mycket att göra under vinterhalvåret. Jobbet har jag sagt att jag ska undvika att skriva om, men ibland måste man faktiskt få skriva av sig, för att känna sig bättre. Under november och december hade vi så mycket strul att jag höll på att bli galen och alla skyllde på alla (ok, ibland skyllde vi på kunderna). Det gjorde att vi fattade beslut om att skaffa ett ärendehanteringssystem för att se om det kunde bättra på saker och ting. Jobbigt att lära sig och tar tid från det egentliga jobbet, men förhoppningsvis värt det i längden om vi kan undvika upprepande av 2014 års november och december.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *