Att binda flugor

Det är en riktig konstart att binda flugor. Det handlar om att försöka göra något som påminner så mycket om olika små insekter eller annat smaskigt som lockar fiskarna till den grad att de inte ens kan stå emot det. Det är fullt möjligt att köpa färdiga flugor som fungerar alldeles utmärkt för olika syften, men vill man ha en liten extra ingrediens i sitt fiskande så ska man definitivt prova på att binda egna flugor. Det gör att man fortfarande har en sysselsättning som har med flugfisket att göra under de kalla vintermånaderna när flugfisket är i princip på fullständig paus.

Att binda egna flugor behöver heller inte vara speciellt svårt. Det är lätt att hitta information om det på nätet och om vilka flugor som passar vid ett speciellt tillfälle. Sedan finns det också många kurser som man kan gå på hos den lokala fiskeklubben där man tillsammans utforskar binderiets alla konster för att hitta nya, effektiva varianter. Dessutom innebär ett eget flugbinderi att du kan sätta din egen personliga prägel på flugan, och därmed skapa dig själv en liten egen produkt som kanske fungerar bättre än de som finns på marknaden. Det är alltså ett pyssel för alla oss sportfiskare som älskar varenda detalj av flugfisket.

Är du oinvigd i sportfisket så är det kanske dumt att från början prova på att binda flugor, det är trots allt något som också kommer behöva erfarenhet av själva fisket så att man vet vad som fungerar bäst. Testa därför redan färdiga flugor som nybörjare och lyssna in vad andra fiskare har att säga om olika flugors effekter och utseende. Det är en diskussion som definitivt kan ge upphov till en ny bekantskap och vänskap!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *